Quantcast
Channel: Restauranter – HSMAI Norway
Viewing all 100 articles
Browse latest View live

Fursetgruppen gjenåpner Grand Café

$
0
0

Torsdag denne uken ble det klart at det blir Fursetgruppen som tildeles ansvaret for driften av Grand Café, som mange fryktet ville forsvinne fra hovedstadens restaurantsortiment, da den stengte i fjor. Innehaver Bjørn Furset forteller at det er viktig å ta vare på den opprinnelige atmosfæren, om konseptet, som ventes å stå klart i løpet av sommeren.

I 1874 åpnet Grand Café dørene, den gang Oslo het Kristiania. Det var her hele Grand Hotels historie startet. Kafeen var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen i tillegg til en rekke andre «Kristianabohemer», skriver Fursetgruppen i en pressemelding.

Over 142 år senere er Grand Café fortsatt et av Norges mest kjente landemerker. Siden juni 2015 har det vært kjent at det skal investeres 150 millioner kroner i oppussing og modernisering av hele Grand Hotel, inkludert Grand Café. Frem til nå har det vært uklart hva Grand Café skal benyttes til etter oppussingen. I dag kan vi med glede meddele at restauratør Bjørn Tore Furset i Fursetgruppen gjenåpner Grand Café.

Skaper ny historie

– Vi ser med glede på å kunne ta del i de neste 100 årene og skape ny historie sammen med Grand Hotel, sier innehaver Bjørn Tore Furset. Fursetgruppen har blant annet Ekebergrestauranten, Festningen Restaurant, Tjuvholmen Sjømagasin og også stjernerestauranten Maaemo i sin portefølje.

Totalopplevelsen i fokus

– For oss er det viktig å ta vare på den gode atmosfæren vi alle husker Grand Café som, samtidig som vi ønsker å skape ny historie. Dette skal være stedet du ønsker å vende tilbake til hvor totalopplevelsen står i fokus, sier Bjørn Tore Furset. Konseptet er i støpeskjeen og ikke klart før i løpet av sommeren.

– Vi er veldig fornøyd med at Fursetgruppen tar over Grand Café, og bringer historien videre. De har høy anseelse i bransjen, for sin erfaring, ulike og sterke merkevarer, og solid fagkunnskap. Vi ser frem til å ønske dem velkommen i Grand-familien, sier hotelldirektør på Grand Hotel, Fredrikke Næss.

Foto: Grand Café i Oslo. Fotograf: Bjørn Erik Pedersen/Wikimedia Commons


Nordic Choice Hotels relanserer doggy-bagen

$
0
0

I år jakter Nordic Choice Hotels igjen Nordens matentreprenører, med den beste ideen om hvordan vi kan spise verden bedre. I den forbindelse vil selskapet selv bidra til målet om en mer bærekraftig verden, og slår et slag for doggy-bagen, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

I forbindelse med oppstart av Local EAT Award, innfører Nordic Choice Hotels ny policy på sine restaurantkjeder, Kitchen & Table og Brasserie X. Gjestene skal alltid få tilbud om doggy-bag, dersom de ikke spiser opp hele måltidet.

– Vi vet to ting: 1) en tredjedel av all mat som produseres i verden, kastes, og 2) 55 prosent av nordmenn ønsker at restauranter skal tilby doggy-bag, dersom man ikke spiser opp all maten på restaurant. Derfor slår vi et slag for doggy-baggen. På den måten kaster vi mindre mat, og du får nyte hele måltidet. Bra for lommeboka, bra for klima. Dette er vårt lille bidrag til å spise verden bedre, men vi er sikre på at det finnes tusenvis av andre gode ideer der ute. De ideene vil vi finne, og løfte gjennom Local EAT Award, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels.

En undersøkelse gjort av Norstat, på vegne av Nordic Choice Hotels, viser at 55 prosent av nordmenn i ganske stor eller svært stor grad ønsker å bli spurt om doggy-bag når de er på restaurant og har mat igjen på tallerkenen. Innføringen av doggy-bags skjer i april 2016, samtidig som hotellene i Nordic Choice Hotels skal påbegynne den årlige jakten på nye matløsninger. Local EAT Award arrangeres i samarbeid med EAT Foundation og NHO.

– Vi vet at mye av svinnet kommer fra tallerkenen. Å tilby Doggy-bag, er en fin måte å synliggjøre at all mat har en verdi, og fortjener å bli spist, sier kommunikasjonssjef i Matvett, Anne Marie Schrøder.

Local EAT Award ble initiert av Nordic Choice Hotels i 2013, og bakgrunnen for konkurransen var ønsket om å finne svar på hvordan vi kan spise på en måte som er bra for helsa, dyrene og klima.

For mer informasjon om Local EAT Award, besøk: www.eatforum.org/lea

Foto: Restaurantkjedene Brasserie X og Kitchen & Table vil nå tilby doggy-bag til gjester som ikke spiser opp all maten på à la carte-menyen. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Grand Hotel med ny lobby, lobbybar og gjenåpning av Palmen

$
0
0

Grand Hotel tilbyr en unik lobby-lounge-opplevelse, når hotellet nå gjenåpner palmen, og lanserer den nye lobbyen sin, med lobbybar, som et naturlig og inspirerende møtested, for alle som er innom hotellet, heter det i en pressemelding fra Grand Hotel i Oslo.

Den nye lobbybaren, Othilia.
Den nye lobbybaren, Othilia.

Det nye konseptet er åpent for hotellgjester og andre besøkende, med en nordisk gjestfrihet i luksuriøse omgivelser.

Othilia lobbybar

Lobbybar-tilbudet vil være tilgjengelig alle dager og kvelder. I takt med byens stemninger og atmosfære, som endrer seg i løpet av dagen og uken, vil også baren følge denne rytmen, og gli inn i en Cocktail Bar fredag kveld, til en klassisk cocktail-meny, inspirert av epoken 1874 frem til 1930, så vel som trendsettende cocktails. En moderne «uptown» service-stil, som inviterer til å være sosial, og at du føler deg vel.

Palmen

Taket i Palmen.
Taket i Palmen.

Det nye konseptet inviterer alle inn til en opplevelse, der du kan nyte en avslappet atmosfære i luksuriøse omgivelser. Hotellet byr på nordiskinspirerte smaksmenyer, som også kan deles. Art deco møter moderne design i Norges mest berømte hotell. Palmen er et fantastisk sted å starte dagen, med et lett måltid, eller så kan du slappe av etter jobb. Palmen serverer delikate retter i en meny som består av lokal, kortreist mat av sesongen. Loungen vil fortsatt servere klassikerne, den evig populære afternoon tea og himmelske cocktails, servert med alt på menyen.

The Art of Grand

Christian Ringnes har i anledning oppussingen av Grand Hotel kjøpt inn tre kunstverk, som lånes ut til hotellet. Det vil bli flere. To av kunstverkene er allerede plassert i lobbyområdet; Elmgreen & Dragsets skulptur, Powerless Structures, og Tracey Emins neonverk, The Scream. I Palmen  monteres en overdådig lysekrone, Ca’ Rezzonico,  signert britiske Cerith Wyn. Norske Vanessa Baird er engasjer til å male et stedsspesifikt maleri til den store fondveggen i Palmen, dette vil installeres over sommeren.

Lysekronen Ca' Rezzonico, signert britiske Cerith Wyn.
Lysekronen Ca’ Rezzonico, signert britiske Cerith Wyn.

Skulpturen til den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset er en mindre versjon av verket de i 2012 viste på The Fourth Plinth i Londons Trafalgar Square.

Britiske Tracey Emin har uttalt at Edvard Munchs Skrik er det historiske kunstverket hun setter høyest. Emin har laget to kunstverk som hommage til Munch, en film, og dette neonverket.

Cerith Wyn Evans’ overdådige lysekrone er tilvirket i Venezia, sammen med glassblåsere. Lysarmaturene er koblet til en datamaskin som leser musikknoter. Disse oversettes til pulserende lysimpulser, som gir kronen en poetisk karakter.

Vanessa Bairds fantasifulle verden vil i løpet av sommeren finne sin form på lerretet til Grand Hotel.

Forsinket lobbymøblering

Fredrikke Næss med kolleger i Othilia.
Fredrikke Næss med kolleger i Othilia.

Den siste nyheten i denne omgang, er at den orginale inngangen til hotellobbyen (Karl Johan) nå er åpen. Den generelle designen, installasjoner og den nye kunsten i lobbyen er på plass, og ser helt fantastisk ut. De nye møblene er dessverre forsinket, grunnet en brann som oppstod i lagerlokalene. «Vi har forvaltet en midlertidig møblert løsning og venter på de nye møblene for å fullføre det totale interiøret», står det i pressemeldingen.

Palmen og Othilia åpen

Den nye lobbybaren, Othilia, og Palmen Restaurant er nå åpnet, og tilbyr utsøkte cocktails og nordiskinspirerte smaksretter. Det nye møtestedet i Oslo, der trendy jeans møter dress.

Underveis

Romslige værelser og suiter, innredet i en moderne klassisk stil, med en bohemsk vri! En takterrasse som vil bli et av Oslos beste møtesteder, med en fantastisk utsikt og trendsettende drinker.

Event- og bankettlokalene vil bli brakt tilbake til fordums glans, sammen med salonger hvor kunst og opplevelser står i en særklasse.

Renoveringsplan – 2016

April: Rom og korridorer, Etoile Bar, Biblioteket, treningsrom.

Mai: Rom og korridorer.

Juli-august: Event- og bankettområde, Rococo, Speilen, Salonger.

Toppfoto: Den nye lobbyen på Grand Hotel i Oslo. Foto fra Grand Hotel.

Starbucks Evenings, nå i Norge

$
0
0

Den første norske Starbucks-butikken som tilbyr Evenings-menyen, har åpnet på Aker Brygge i Oslo, og tilbyr et utvalg av småretter man kan dele med et utvalg av vin og øl. Butikken drives i samarbeid med Starbucks’ lisensierte partner, Umoe Restaurants, heter det i en pressemelding fra kaffebar-kjeden.

– Vi er glade for å åpne den første europeiske Starbucks Evenings-butikken utenfor Storbritannia, her i Oslo. Nå kan vi gi våre norske kunder en ny anledning til å samles i våre butikker og slappe av med venner og familie, og nyte en utvidet meny som passer på ettermiddagen og kvelden, sier Joannis Vendrig, administrerende direktør i Starbucks Norge & Sverige for Umoe Restaurants.

Den nye butikken vil ha de samme håndlagde kaffedrikkene fra Starbucks som kundene kjenner fra før og elsker, i et kjent og innbydende kafémiljø. Den utvidede Evenings-menyen for kunder vil være tilgjengelig fra klokken 16 på ettermiddagen, tirsdag 19. april.

Foto: Starbucks på Aker Brygge i Oslo. Fotograf: Peter Solnør for Starbucks Norge.

Esben Holmboe Bang på Maaemo verdens beste unge kokk

$
0
0

Kjøkkensjefen Esben Holmboe Bang på Maaemo er kåret til den beste unge kokken i verden, i den årlige kåringen til luksusreise-magasinet Elite Traveller, som nylig fant sted.

– Det er veldig kult, da, å bli årets unge kokk, sier 33-årige Holmboe Bang i et intervju med DNs ukemagasin D2, og er glad for å komme i selskap med Curtis Duffy (41) fra Grace i Chicago, og Mauro Colagreco (39) fra Mirazur i Menton, på henholdsvis andre og tredje plass.

I sine fem år som Maaemo-kjøkkensjef har Holmboe Bang gjort seg bemerket med sin rendyrkede versjon av det nordiske kjøkkenet, utelukkende bestående av økologiske matvarer.

– Siden Esben Holmboe Bang representerer et norsk kjøkken, og ettersom vi i HSMAI for tiden retter et spesielt søkelys på de unge i bransjen, er det klart dette er ekstra stas, sier HSMAIs administrerende direktør Ingunn Hofseth til hsmai.no, og gratulerer Maaemo og Holmboe Bang med seieren.

Foto: Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang. Fotograf: Tuukka Koski.

Comfort Hotel og foodora tilbyr hotellsengleveranse av mat fra Oslo beste restauranter

$
0
0

Fra og med torsdag 28. april kan hotellgjestene bestille mat fra Oslos beste restauranter gjennom foodoras applikasjon, levert gratis, direkte til hotellrommet på Comfort Hotel Xpress Youngstorget og Comfort Hotel Xpress Central Station, skriver Comfort Hotel i en pressemelding.

– Comfort-gjesten elsker nye og innovative løsninger. Derfor er gleden stor over at vi har fått til et samarbeid med foodora. Nå kan gjestene bestille mat fra Oslos beste restauranter, levert gratis, rett til hotellsenga, sier kjedens markedsdirektør Pouria Ruhi.

Foodora har blitt en kjempesuksess siden lanseringen i juli 2015. Flere av Oslos beste restauranter, som Kamai, Cru Vin & Kjøkken og Eataly, er tilgjengelige på plattformen. Selskapet har hatt en snittvekst på 120 prosent i nye bestillinger i måneden, siden oppstarten.

– I Comfort Hotel Xpress har vi funnet en partner som har den samme filosofien som oss i foodora, nemlig å tilby et kvalitetsprodukt som er enkelt å bruke , uten at det koster skjorta. Som reisende er det vanskelig å finne frem til den riktige restauranten, når du er på besøk i en ny by, og ofte ønsker man å slappe av på hotellrommet, for å lade opp batteriene til morgendagens gjøremål. Nå kan man slå to fluer i ett smekk, og jeg er sikker på at dette er et tilbud som blir verdsatt, sier Camilla Kildal, markedssjef foodora.

Comfort Hotel var først ute i Norden med check-in maskiner og mobile dørnøkler, og i forrige måned åpnet Comfort Hotel Karl Johan, Nordens første hotell med eget musikkstudio.

– I Comfort Hotel jobber vi kontinuerlig med å fornye hotellopplevelsen, ved å tilby produkter du ikke finner hos andre hotellkjeder. Vår ambisjon er å være alternativet for dem som ønsker seg en leken hotellopplevelse som forenkler hverdagen, avslutter Ruhi.

Foto: In bed with a burger. Foto fra Comfort Hotel

Travel Inside: Episode 2 – Digital distribusjon i reiselivet

$
0
0

Travel Inside er et podcast-samarbeid mellom Høyskolen Kristiania og reiselivsorganisasjonen HSMAI.

Ulf Stigen underviser til daglig i reiselivsfag, hotellfag og serviceledelsesfag på Høyskolen Kristiania. Han har et brennende engasjement for å utvikle og forbedre kundeservicen hos organisasjoner, og har gjennom de siste årene jobbet med blant annet Nordic Choice Hotels, Hurtigruten, Telemarkskanalen og flere restaurantkjeder i Oslo.

HSMAI Norge LogoMen det er likevel ikke nok for den engasjerte foreleseren. Nå ønsker han å få flere interessert i alt det spennende som skjer i hotell- og reiselivsbransjen, og lanserer Norges første reiselivspodcast i samarbeid med reiselivsorganisasjonen HSMAI.

Podcasten tar for seg hotell- og reiselivsnæringens dagsaktuelle hendelser, men har samtidig en teoretisk tilnærming til trender og trekk i samfunnet. Med seg i studio har han fått med seg Erlend Ellingsen fra First Hotels. Erlend er også styremedlem i HSMAI. Han har også mange års erfaring som journalist blant annet i VG og sist som sjefredaktør i i Travel News.

Podcast

Episode 2: Digital distribusjon i reiselivet

Her finner du episode 1: Norske vinterdestinasjoner om du ikke hørte den:

Nordic Choice Hotels samarbeider med NAV om kokkeopplæringsprogram for arbeidsledige

$
0
0

Nordic Choice Hotels har, sammen med NAV, Folkeuniversitetet Sør-Øst og Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold (OKRM), opprettet et opplæringsprogram for arbeidsledige som vil jobbe i restaurantbransjen, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Dette er et godt eksempel på hvordan arbeidsgivere og NAV kan jobbe sammen, for å bidra til et velfungerende arbeidsmarked i fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark. Gjennom samarbeidet gir vi våre arbeidssøkere mulighet til en fremtidig jobb i en spennende bransje, som har behov for flere dyktige medarbeidere, sier Hanne Knudsen Sedberg, fylkesdirektør i NAV Vestfold.

En hotellbransje i kraftig vekst, gjør at det blir stadig vanskeligere å få tak i nok arbeidskraft. Mangelen på faglærte kokker er spesielt prekær, og representerer en utfordring i restaurant- og hotellnæringen.

– Med dette opplæringsprogrammet skal vi nå tre viktige mål samtidig; å få tak i sårt tiltrengt arbeidskraft, å skape muligheter for dem som har falt utenfor arbeidslivet, og, ikke minst, å øke mangfoldet på arbeidsplassen. En vinn-vinn-vinn-situasjon, sier Tone Odvold Ålhus, HR-direktør i Nordic Choice Hotels.

Deltagelse på kurset forutsetter lav eller ingen kunnskap på området fra før, og målet er at flest mulig blir kvalifisert til yrkesutøving innen tilberedning av mat etter avholdt kurs.

Kurset starter opp i mai 2016.

Illustrasjonsfoto: Kokkelærlinger fra Scandic Haugesund. Foto fra Scandic Hotels.


Edderkoppen Teater blir del av nytt, moderne konferansehotell

$
0
0

9. juni åpner nedlagte Edderkoppen Teater som Edderkoppen Scene. Scandic Edderkoppen bytter navn til Scandic St. Olavs plass, i forbindelse med relanseringen og totaloppussingen av hotellet, skriver Scandic Hotels i en pressemelding.

Scandic St. Olavs plass er et helt nytt hotell, når det åpner 9. juni. Alle 241 rom, korridorer og fellesområder er totaloppusset, i en moderne art-deco stil. Mønstret gulv, gulldetaljer, mørke farger og skinn går igjen i interiøret. Hotellet er nå Scandics største og mest moderne kurs- og konferansehotell i Oslo sentrum, med 15 møterom og stor konferansescene.

– Vi har brukt mye tid på en helhetlig idé og materialvalgene. Jeg er utrolig stolt av resultatet. I mine øyne er dette det tøffeste hotellet i byen, sier hotelldirektør Kristian Fredrik Mehus.

Blir møte- og eventsenter

Edderkoppen Scene blir en privat scene, med plass til 345 personer, og er ett av totalt 15 møterom på hotellet. Edderkoppen Teater har eksistert siden 1945, men stengte dørene for to år siden, og har siden det gjennomgått en totalrenovering.

Edderkoppen Teater var tidligere et eget selskap, men er nå en del av Scandic St. Olavs plass. Edderkoppen Scene har fått et solid ansiktsløft, og kan leies av alt fra bedrifter til kulturarrangementer. 12. oktober står kjente skuespillere som Inger Lise Rypdal og Rita Eriksen for åpningsforestillingen Vi elsker ABBA: Thank you for the music.

Vil løfte St. Olavs plass

Samtidig åpner en helt ny restaurant på hotellet, se.ua, som tilbyr et social eating-konsept, i alt fra egne avlukker til langbord. se.ua inneholder også en ny bar og lounge.

– St. Olavs plass har gjennomgått et stort løft de siste årene, særlig på matfronten, med topprestauranter som Happolati og tidligere Ylajali. Uteserveringen under kirsebærtrærne er en skjult perle, som stadig flere oppdager. se.ua blir en annerledes hotellrestaurant, med en identitet og et konsept som er området verdig. Nye Scandic St. Olavs plass og se.ua er med på å løfte området ytterligere, sier Kristian Fredrik Mehus.

Foto: Fra baren på Scandic St. Olavs plass i Oslo. Fotograf: Tord-Erik Andresen/Scandic Hotels.

Ukens navn: Marianne Nygård-Hansen

$
0
0

Marianne Nygård-Hansen
Head of Marketing & Communication 
Fursetgruppen

Fursetgruppen er en av HSMAIs samarbeidspartnere under Møte- og Eventbørsen og HSMAI-prisene i januar, og vil stå for mat og drikke. 

Marianne er ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon i Fursetgruppen Restaurant Group, og har flere års erfaring med merkevarebygging innenfor reiselivs- og kommunikasjonsbransjen, både med tradisjonelle og digitale kanaler. Fursetgruppen vant årets veiviser for 2015, og mottok hederlig omtale for sine hjemmesider i januar 2016, på HSMAIs prisutdeling for reiselivsnæringen. 

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Den er veldig varierende, noe som passer meg godt. Vi er en gruppe som består av 20 unike restaurantkonsepter. Hver med sin sjel og karakter. Det gjør dagene både utfordrende og spennende. Markedsavdelingen fungerer som en støttefunksjon, og bistår restaurantene med kommunikasjon, markedsføring, aktiviteter og synlighet. Jeg er mye på farten. 

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: For meg var det lenge en drøm å kunne jobbe med både markedsføring og mat, og nå kombinerer jeg lidenskapen min med jobben. Jeg elsker å lage mat og er hobbykokk hjemme. I tillegg har jeg veldig mange dyktige kolleger, både på hovedkontoret og på stedene som motiverer meg. Vi har det rett og slett gøy på jobb! 

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Min pappa. Han lærte meg å være arbeidsom, og siden jeg også har arvet staheten hans, er det sjelden jeg gir meg.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi arrangerer felleslunsj én gang i måneden, hvor alle er samlet. Det er veldig hyggelig. Ellers er vi flinke til å være sosiale, når anledningen byr seg.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Fursetgruppen har vært medlem siden 2001. 

Q: Hva synes du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI er med på å skape interessante arenaer for kompetanseutveksling. I tillegg synes jeg dere har god fokus på reiselivsbransjen som helhet. 

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

A: Jeg kunne tenke meg flere prosjekter og aktiviteter som tar for seg den digitale tidsalderen, og utviklingen vi står midt oppe i. Vi må bli flinkere til å ivareta hele kundereisen, hvor det digitale både er viktig og avgjørende for å kunne treffe kunden der hun/han er. 

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Den perfekte helg er den som ikke innehar for mange planer. Litt god vin på fredagskvelden, lange frokoster på lørdag og søndag. Kvalitetstid til meg selv og familien min. Gjerne ispedd en treningsøkt eller to, for å kunne nyte en rolig helg med god samvittighet. 

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: På generelt grunnlag synes jeg Erna Solberg gjør en god jobb som Norges statsminister. I en tid som preges av omfattende endringer og omstillinger, hvor verden globaliseres, urbaniseres og digitaliseres, blir det viktigere og vanskeligere å se enkeltmennesket. 

Vi må ikke bli et kaldt samfunn, hvor vi ikke har tid til å bry oss om hverandre. Altfor mange faller utenfor. Altfor mange blir utsatt for mobbing – på skolen og i arbeidslivet. Jeg ville fokusert mer på å skape og vedlikeholde et inkluderende samfunn, tuftet på gode og sunne verdier, holdninger og karakter. Og så ville jeg jobbet iherdig med å bli kvitt janteloven, én gang for alle. Vi trenger flere, ikke færre, som heier på hverandre. Som ønsker hverandre godt, og som gjør hverandre gode. 

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Energisk, positiv, sosial og engasjert.

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: Neste reise er privat, og den går til Mallorca. 

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg elsker å lage mat, og kan bruke en halv lørdag på kjøkkenet, hvor jeg forbereder og har invitert gjester på kvelden. Ellers er jeg glad i å reise, favorittstedet til familien er Bali – men jeg drar også veldig gjerne på storby-ferier. 

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Mannen min. I den grad han kan være «en ting». 

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg gleder meg veldig til to ting: Åpningen av Grand Café og utgivelse av vår egen kokebok til høsten!

Foto: Marianne Nygård-Hansen

Valdres Mathus vant «Årets veimat» i 2016

$
0
0

Valdres Mathus vant NAF-magasinet Motors kåring av «Årets veimat» i 2016, heter det i en pressemelding fra NAF.

– Vi har jobbet hardt for dette, sier Espen Blåfjelldal, som, sammen med Helen Austad, driver Valdres Mathus.

– Dette er uvirkelig og fantastisk gøy.

Mathuset i Bagn var blant finalistene også i fjor, og i år nådde de altså helt til topps. På Valdres Mathus serveres raus og ujålete mat til en god pris, uten at det fires, hverken på råvarene, utførelsen eller servicen.

– Du skal blir godt tatt imot hos oss, og du skal få en god opplevelse, fortsetter Blåfjelldal.

Nærmere 100 steder var nominert av lesere og NAFs lokalavdelinger i årets konkurranse om å bli årets spisested langs norske veier. NAF-magasinet Motor har i løpet av sommeren testet 70 av disse stedene. I tillegg til vinneren, har bladet plukket ut 13 finalister. Med fjorårets vinner, Trattoria Capri i Finnmark, og fjorårets finalister har bladet samlet en liste på 25 gode spisesteder, på denne siden.

Foto: Espen Blåfjelldal og Helen Austad på Valdres Mathus i Bagn i Oppland, er vinnerne av Motors kåring av Årets veimat 2016. Foto fra Motor.

Suksess for smilefjes-tilsynet

$
0
0

Mattilsynet har gjennomført første runde av smilefjes-ordningen. Over 7500 serveringssteder over hele landet er blitt kontrollert. Allerede nå kan Mattilsynet slå fast at ordningen har ført til bedre hygieneforhold, raskere retting av påpekte avvik, og bedre standard på rutiner og ledelse i serveringsbransjen, skriver tilsynet i en pressemelding.

Fra 1. januar i år har Mattilsynet formidlet kontrollresultater fra spisesteder i Norge, gjennom et smilefjes-symbol. Symbolet varierer mellom smilefjes, strekmunn og sur munn, og er et enkelt uttrykk for hvordan mattryggheten er ivaretatt ved serveringsstedet.

Smilefjes-ordningen gir publikum mulighet å foreta valg av spisesteder, ut fra rangeringen symbolene gir. Mer åpenhet om kontrollresultatene har også vist seg som et effektivt tiltak for å sikre at serveringsstedene holder orden i eget hus, og gir bedre etterlevelse av kravene til hygiene og mattrygghet.

De fleste får smilefjes

Etter første runde har Mattilsynet foretatt om lag av 11.300 tilsyn, fordelt på i overkant 7500 serveringssteder. Noen sesongbetonte serveringssteder venter fortsatt på å komme inn i ordningen. At noen har fått mer enn ett besøk, skyldes behov for å følge opp feil og mangler ved flere av serveringsstedene. Mange av dem har også bedt om nytt tilsyn, for å få et bedre symbol enn hva tilfellet var ved første besøk.

Statistikken viser også at majoriteten av serveringsstedene får smilefjes ved første gangs tilsyn. På landsbasis fikk 64 prosent smilefjes (ingen anmerkninger), 33 prosent fikk strekmunn (feil eller mangler er pålagt utbedret), mens bare tre prosent har fått sur munn. En sur munn indikerer alvorlige feil og mangler, med stor fare for mattryggheten, og krever rask oppfølging og nye tilsynsbesøk. En sur munn kan derfor sjelden bli en langvarig situasjon.

Regionale forskjeller

Det ble registrert færrest alvorlige feil og mangler i Midt-Norge (én pst), mens region Stor-Oslo har rapportert flest serveringssteder der det har vært nødvendig å bruke symbolet sur munn (seks pst). En nærliggende årsak til det lave antallet i Midt-Norge, er at regionen har testet smilefjesordningen som pilot siden 2007, og oppnådd gode resultater. At Oslo-regionen ligger over landsgjennomsnittet, er heller ikke overraskende. Lav hygienisk kvalitet på serveringsstedene er ofte et storbyfenomen, hvor blant annet overetablering, hyppige eierskifter og manglende kunnskap om krav spiller inn. Stor-Oslo har derfor også en lavere andel smilefjes etter første tilsynsrunde, rundt 50 prosent, mot altså 64 prosent på landsbasis.

Bra start – god utvikling

– Mattilsynet er så langt godt fornøyd, både med gjennomføringen og med effekten av smilefjes-ordningen. Seks av ti virksomheter har alt på stell ved førstegangs tilsyn. De fleste mangler vi avdekker, er som oftest heller ikke av en slik karakter at det umiddelbart truer mattryggheten. Men når vi må tildele sur munn, viser det at ordningen har sin hensikt i å avdekke dem som ikke driver med trygg mathåndtering, sier direktør Ole Fjetland i Mattilsynet. Han legger til at serveringsstedene gjennomgående er svært raske med å rette opp eventuelle feil og mangler. Ikke sjelden er melding om retting sendt Mattilsynet før inspektøren har nådd tilbake til kontoret.

Mer effektivt tilsyn

Ved lansering av smilefjes-ordningen tok Mattilsynet også i bruk et mobilt dataverktøy under inspeksjonen, og for å skrive selve rapporten. Både smilefjes-rapporten og eventuelle pålegg om retting, overleveres nå serveringsstedet, i forbindelse med tilsynsbesøket. Løsningen er tidseffektiv, sammenlignet med tidligere praksis, der rapportene ble sendt i posten. Dersom det er uklarheter i observasjoner og konklusjoner, eller spørsmål til selve tilsynsrapporten, kan dette nå avklares under selve inspeksjonen, og nødvendig informasjon gis. Rapportering på stedet gir inspektørene også mulighet til å sjekke at rapporten med smilefjes-symbolet straks henges opp i lokalene.

Vanligste avvik

De vanligste avvikene som avdekkes på smilefjes-tilsynet, er innen «Lokaler og utstyr» og «Informasjon om allergener». «Lokaler og utstyr» omfatter blant annet renhold, som ikke overraskende faller uheldig ut ved mange av serveringsstedene som har fått strekmunn. Manglende organisering av interne arbeids- og kontrollrutiner er det tredje kravpunktet som det hyppigst blir rapportert avvik på.

Publikum må benytte sjansen

– Smilefjestilsynet er i en startfase. Først etter to til tre omganger med tilsyn, kan vi konkludere hvilke langtidseffekter ordningen har. En viktig forutsetning for suksess er at publikum kjenner til og benytter seg av informasjonen som tilsynsordningen etterlater seg. Informasjon om serveringsstedenes smilefjesstatus er nå tilgjengelig på www.matportalen.no/smilefjes og gjennom oppslag på serveringsstedene. Publikum kan derfor etterspørre og bruke informasjonen aktivt for å ta egne valg, sier Ole Fjetland.

Foto: Tilsynsrapport med smilefjes på en bardisk. Foto fra Mattilsynet.

Kokebok fra Fursetgruppen

$
0
0

Hva er hemmeligheten bak god mat? Spør man kokkene, vil svaret være «gode råvarer», skriver Fursetgruppen i en pressemelding, i forbindelse med utgivelsen av kokeboken Rå vare, som selskapet lanserte på tirsdag.

– Har du først gode råvarer for hånden, kan du gjerne tillate deg å gjøre små feil, og fortsatt få et fantastisk resultat, forteller forfatterteamet bak den nye boka Rå vare, Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter. I boka forteller noen av restaurantkjedens fremste kjøkkensjefer om sine favorittråvarer, og viser hvordan man best mulig setter dem sammen til et utsøkt måltid.

Bjørn Tore Furset, kokk og eier av Fursetgruppen, har, sammen med Fursetgruppens markeds- og kommunikasjonssjef Marianne Nygård-Hansen, stått for utvalget av kjøkkensjefer, og sydd bidragene sammen. Her har noen av Oslos beste kjøkkensjefer bidratt, og man får dessuten vite det man trenger om råvarer og valget av dem. Her er oppskrifter på retter man får servert av kokkene på Ekebergrestauranten, Argent Restaurant, Maaemo, Festningen Restaurant, Lofoten Fiskerestaurant, Sabaki, Grilleriet, Tjuvholmen Sjømagasin, Fursetgruppen Catering og nyåpnede Grand Café. Boken har også et eget kapittel hvor man få bli bedre kjent med hver av kokkene.

Lytt til Bokprat med Bjørn Tore Furset og Marianne Nygård-Hansen:

Rå vare er for matelskeren

Iden bak denne boken er å belyse viktigheten av gode råvarer, både for hobbykokken og for Fursetgruppen selv. I sin stadige jakt på de optimale ingrediensene, som grunnlag for den optimale restaurantopplevelsen, er gode råvarer selve grunnpilaren.

– Husk også at vi spiser mye med øynene. En god råvare skal se fin ut. Dessuten skal den lukte friskt, sier Bjørn Tore Furset. Han mener det har skjedd fantastisk mye bra de senere årene, når det gjelder råvarer og bærekraft.

Fingermerker etter hyppig bruk

De to bokansvarlige håper at boken blir liggende på kjøkkenbenken til de mange hjem, gjerne med fingermerker etter hyppig bruk, eller som et oppslagsverk hvor du kan nyte synet av de vakre bildene av råvarer og retter, tatt av den anerkjente matfotografen Stian Broch.

– Vi har laget boken for matelskeren som er litt over gjennomsnittet opptatt av å lage mat på eget kjøkken, og som ønsker å bli inspirert. Det finnes oppskrifter for den som ønsker å invitere på en storslagen middag, men også enkle retter, som alle kan få til, sier Marianne Nygård-Hansen.

Toppfoto: Bjørn Tore Furset og Marianne Nygård-Hansen med Fursetgruppens egen kokebok, «Rå vare. Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter». Foto fra Fursetgruppen.

Grand Café – en norsk kulturhistorie

$
0
0

Det er med stolthet at Grand Café ønsker nye og gamle gjester velkommen til restaurant og vinkjeller, når de åpner dørene igjen torsdag 20. oktober kl:16.00. De er ydmyke og stolte over å være med på å videreføre og skape ny kulturhistorie med Grand Café.

– Vi har gledet oss lenge til å endelig kunne åpne Grand Café igjen, og ser frem til å ønske alle velkommen, sier marked- og kommunikasjonssjef i Fursetgruppen, Marianne Nygård-Hansen.

Grand Café

Nye Grand Café blir en restaurant med en helt spesiell atmosfære. Det er bokstavelig talt høyt under taket, en storstue står klar til å ønske nye og gamle gjester velkommen. Teamet på kjøkkenet ledes av de to kjøkkensjefene Alexander Østli Berg og Christofer Bengtsson.

Kjøkkenet er åpent med innsyn til kokkene som tilbereder mat med råvarer hovedsakelig fra norden, med noe innspill fra andre deler av verden. Kjøkkensjefene har fokus på at det skal være gode smaker og kan røpe at det blir spennende retter.

– Teamet gleder seg veldig til å se hvordan Grand Café kommer til live igjen og blir byens naturlige samlingssted. Det blir stort å oppleve atmosfæren av en fullsatt og nyoppusset Grand Café, og høre gjestenes mottakelse av både mat og interiør. Vi håper vi kommer til å overraske alle – i positiv forstand, sier daglig leder Anine Tennøe.

Vinkjelleren

I den tidligere nattklubben Bonanza i Grand Hotel er det nå skapt en stor og åpen vinkjeller. Et vinkonsept med plass til en betydelig samling gode viner, i ulike prisklasser. Her kan man nyte et glass vin i lune og rustikke omgivelser, sammen med snacks bestående av blant annet skinke og oster fra baren. Ledet av Fabio Borgianni, Chef Sommelier, som har bred erfaring fra ulike mat- og vin-konsepter. Vinkjelleren vil også kunne huse små og store selskaper, vinsmakinger og vinkurs, og har to chambre séparée av ulik størrelse.

Historien

Det er lagt vekt på å bevare de historiske linjene, blant annet ved å avdekke og gjenskape Lars Backers dekorhimling, samt renovere Thonet-stolene som har fulgt Grand Café i mange tiår. Samtidig er det også satset på interiør som har referanser til vår egen samtid, for å skape en Grand Café som ikke bare omfavner historien, men også nåtiden. Gjestene kan glede seg over synet av de tre berømte Krohg-maleriene som fortsatt henger på veggene, nå enda mer i fokus enn før. Kulturhistorien sitter fortsatt i veggene, og målet vårt er at den skal videreføres av mennesker fra nåtiden. Vi har stor respekt for historien, men samtidig er det vår oppgave å skape en Grand Café som passer for vår tid.

– Utgangspunktet vårt har vært de fargerike menneskene og det interessante mangfoldet av gjester fra alle samfunnslag som har gjestet Grand Café. Restauranten har vært et unikt samlingssted og arena for møte mellom mennesker, uansett sosial status, i over hundre år. Flere av disse karakterene er med på maleriet ”Kristiania bohemen” av Krogh – kjente forfattere, kunstnere og andre sentrale personer som levde sine åndelige liv på Grand Café mot slutten av 1800-tallet.

– Vi har satset på interiør, kommunikasjonsløsninger og et visuelt uttrykk for å videreføre og forvalte kulturarven sier Bjørn Tore Furset, innehaver av Fursetgruppen.

For å omfavne historien ytterligere, har det også blitt utviklet en kunstfoto-retning både som uttrykk og som utfyllende elementer til maleriet – som en tydelig referanse mellom fortid og nåtid. Den norske fotografen Baard Lunde står bak bildene som kan ses brukt på ulike flater, blant annet i foajeen.

gcpress web-grandcafe-3459

Toppfoto: Christian Rignes og Bjørn Tore Furset. Fotograf: Eivind Taksrud.

Bildene nederst er tatt av Stian Broch.

Thon Hotel Lofoten kåret til Årets Matgledebedrift

$
0
0

27. oktober 2016 ble Thon Hotel Lofoten kåret til Årets Matgledebedrift, skriver Thon Hotels i en pressemelding.

Kjøkkensjef ved Thon Hotel Lofoten, Stian Haugnes, er stolt over å vinne førsteplassen i år.

– Det er utrolig stort. Det er det. Det var uventet. Det var seks finalister, og så kom vi til finalen og vant. Det er helt surrealistisk! En fantastisk og deilig opplevelse, sier han.

Thon Hotel Lofoten er opptatt av lokale råvarer og å spre matglede til sine gjester.

– Vi serverer mye forskjellig. Vårt fokus er mye på fisk, på grunn av at vi er der vi er. Nå er det lutefisk og fersk torsk på menyen. Mye fisk og sjømat. Men vi har også fantastiske osteleverandører, og røkt laks laget av håndverkere. Vi er størst på det vi gjør, og vi har kjærlighet til faget, fortsetter Haugnes.

Satser på ungdom

Thon Hotel Lofoten har også fått skryt for å gi jobb til skoleelever i restauranten.

– Vi har ikke den største rekrutteringen i faget vårt. Vi prøver å rekruttere, og vise ungdom at faget ikke er som på Hell’s Kitchen på TV. Sånn er det jo ikke i virkeligheten. Vi har elever fra 9. og 10., klasse og fra videregående, som er med og serverer, anretter mat, rydder og skjenker kaffe til gjestene.

– Det er hektisk å jobbe på et kjøkken. Men om du er glad i faget ditt, så skal det være en glede å jobbe på et godt kjøkken. Mye av det har vi fått frem. Vi jobber med mat, gode råvarer og gjestene våre. Vi gleder oss over det vi gjør, sier kjøkkensjefen, og fortsetter:

– Det er nok helheten som har ført til at vi vant. Vi har hyggelige folk som bryr seg, ny restaurant og nytt kjøkken. Det er rett og slett bare deilig å være der, sier Stian.

Den årlige Matgledebedrift-konkurransen arrangeres av TINE Partner, og premien er en statuett og en reise for to til Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Prisen ble delt ut i Oslo 27. oktober.

Norges beste frokost

I begynnelsen av oktober 2016, vant også Thon Hotel Lofoten prisen for Norges beste frokost, i den årlige Twinings-konkurransen.

– Service, bruken av lokale råvarer, og atmosfæren er helt fantastisk på Thon Hotel Lofoten, forteller mat- og drikkeansvarlig ved Thon Hotels, Martin Land.

På frokostbuffeten hos Thon Hotel Lofoten finnes både varme og kalde retter, og en egen kokk som griller sprøstekt bacon, og lager egenkomponerte omeletter etter gjestenes ønske.

Kjøkkensjefen ved Thon Hotel Lofoten forteller om gjester som skryter av maten.

– Frokosten treffer folk i hjertet. En dame kom inn i restauranten igjen, etter at hun hadde sjekket ut, og fortalte at hun syntes frokosten var fantastisk, og at det var den beste frokosten hun noensinne hadde spist. Jeg tror gjestene også syns det er koselig og godt å være her, sier Stian Haugnes.

Ny design på Thon-hotellene

– Vi satser på design, teknologi og matopplevelser, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

– Vi har fått positiv tilbakemelding på oppussingen av hotellene våre, og ser at veldig mange er mer og mer opptatt av design og atmosfære når de reiser. Vi ønsker å gi gjestene våre en spesiell og hyggelig opplevelse når de bor på et Thon Hotel, utdyper han.

Designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga, har i samarbeid med interiørarkitekt Trond Ramsøskar stått bak oppussingen av Thon-hotellene.

Foto: Kjøkkensjef ved Thon Hotel Lofoten, Stian Haugnes. Foto fra Thon Hotels.


Jamie Oliver åpner på nye Avinor Oslo lufthavn

$
0
0

Med Jamie’s Deli åpnet den britiske stjernekokken sin første restaurant i Norge tirsdag 1. november. Det er også verdenspremiere på Jamie’s Deli-konseptet, skriver Avinor Oslo Lufthavn i en pressemelding.

– Vi er svært stolte av å kunne tilby Jamie Oliver til Norge, og Norge til Jamie Oliver. Menyen er satt sammen av Oliver selv, og det et kvalitetsstempel som er kjent i hele verden, ikke bare i Norge, sier kommersiell direktør ved Avinor Oslo lufthavn, Torgeir Kjos Sørensen. Teksten fortsetter under videoklippet.

Ferskt brød og italiensk kaffe

Jamie’s Deli er skapt ut fra ideen om det italienske bordet, der man kan nyte god mat i felleskap. Man kan velge fra et lekkert utvalg av salater, antipasti, hjemmelaget pizza, smakfulle sandwicher og ferskt tilberedt kjøtt av ulik art. Ferskt brød og bakervarer, samt frokostprodukter servert med klassisk, italiensk kaffe.

– Vi skal servere reisende rustikke retter, i et moderne, men uformelt miljø. Alt som serveres, er laget av ferske, sesongbaserte og, ikke minst, bærekraftige ingredienser, sier administrerende direktør i Select Service Partner (SSP), Morten Solberg-Nilsen, som er operatør for 29 serveringssteder som skal åpne i løpet av 2016 og 2017 på Norges hovedflyplass.

Første store åpning

Han gleder seg over den første store åpningen av et serveringssted på nye Oslo lufthavn, og tror de reisende kommer til å ta imot nykommeren på en god måte.

– All mat på menyen har nøye utvalgte råvarer, med få tilsettingsstoffer samt lite salt og sukker. Høy kvalitet er viktig, for både oss og for Jamie Oliver. Vi håper og tror de reisende vil sette pris på godt håndarbeid og god mat, sier Solberg-Nilsen.

Ritazza åpner i ny drakt

Rett ved siden av Jamie’s Deli åpner en gammel kjenning. Ritrazza har åpning samme dag, og dette er gode nyheter for alle som er glade i kaffe.

– Caffè Ritazza er en moderne kaffebar, med godt utvalg av mat og bakervarer, med røtter fra den tradisjonelle italienske café. Denne cafeen har spesialisert seg på baristakaffe på reisemarkedet, og er godt kjent hos mange reisende, avslutter Solberg-Nilsen.

Mange nye spisesteder

Lurer du på hva annet som kommer på nye Oslo lufthavn? Her kan du lese mer om alle de nye spisestedene som kommer.

Foto: Jamie Oliver. Foto fra Jamie Oliver Restaurant Group.

Stavanger-favoritt gjør suksess i Bergen

$
0
0

For få måneder siden åpnet suksesskonseptet 26 North Restaurant & Social Club hos Radisson Blu Royal Hotel i Bergen. I likhet med søsterrestauranten i Stavanger, ble 26 North i Bergen en umiddelbar suksess. Siden oppstarten har restauranten klatret nær 170 plasser på TripAdvisor, og mottatt strålende anmeldelser, både for maten og servicen, heter det i en pressemelding fra Rezidor Hotel Group.

– Hver eneste dag gjør vi vårt beste for å gi gjestene minneverdige opplevelser hos oss, så det er fantastisk hyggelig at de har tatt så godt imot den nye restauranten vår, sier hotelldirektør Nina Askvik ved Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen.

26 North Restaurant & Social Club er inspirert av de nordiske landene, den spektakulære naturen, de kulinariske skattene og designen. Restauranten åpnet i Bergen i august, og Milla Boutique står bak redesignen av restauranten og baren. Hotelldirektøren forteller at gjestene både setter pris på interiøret, så vel som menyen og servicenivået.

Restauranten har klatret hele 167 plasser på TripAdvisor, og gjestene har i dag rangert restauranten som nummer 23 av 295 restauranter i Bergen. Ni av ti gjester omtaler restauranten som «ypperlig» og «svært bra», og blant tilbakemeldingene fra gjestene omtales restauranten som «Beste i Bergen», «Nydelig mat» og «Utmerket atmosfære».

Norsk tapas på menyen

På menyen står blant annet retter som «en bøtte med håndplukkede skjell» og «shots fra kysten». Ingrediensene er hentet fra norske fjorder, gårder og skoger.

– «Brett fra fjordene», med norsk tapas og varierte småretter, er blitt veldig populært, fordi gjestene kan dele matopplevelsene mellom seg, og oppleve flere ulike smaker i samme rett, forteller hotelldirektøren.

Nummer 1 på TripAdvisor

26 North Restaurant & Social Club er et nytt suksesskonsept, som først ble introdusert på stavangermarkedet tidlig i 2016. Restauranten har mottatt strålende matanmeldelser, og i løpet av få måneder ble restauranten i Stavanger rangert som nummer én på TripAdvisor, blant alle restaurantene i Stavanger. Kjøkkensjefen hos 26 North i Stavanger mener den avslappede atmosfæren og den lokale maten er årsaken til at restauranten er blitt så populær blant hotellets gjester og fastboende i Stavanger.

– Den jordnære og sofistikerte designen på restauranten skaper en uformell stemning, som inviterer gjestene til å dele gode samtaler, le, slappe av og nyte selskapet. Dette, kombinert med lokal, smakfull mat, har vist seg å være et vinnerkonsept, forteller kjøkkensjef Kristoffer Ingemansson hos 26 North Restaurant & Social Club i Stavanger.

26 North Restaurant & Social Club åpnet hos Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen 17 august 2016. Se mer informasjon på www.26north.no.

Foto: Inngangspartiet til 26 North på Bryggen i Bergen. Foto fra Rezidor Hotel Group.

Fursetgruppen inviterer til «årets vakreste julebord»

$
0
0

Ansatte på Tjuvholmen Sjømagasin har gjort det til en tradisjon å gi bort sitt eget julebord, noe Fursetgruppen også vant gull for, i kategorien Beste PR-event, under HSMAI Eventprisene i fjor. I år inviteres Kirkens Bymisjons gjester fra rus- og gatemiljøene inn til julemiddag.

I kveld inviterer Fursetgruppen igjen til årets vakreste julebord, og siste åpningsdag før jul på Tjuvholmen Sjømagasin. Klokken 17.00 kommer 150 gatefolk, i regi av Kirkens Bymisjon, gjester som vanligvis ikke får oppleve julebord, som er svært vanlig i førjulstiden.

– Kirkens Bymisjon gjør en fantastisk innsats for dem som ikke har det så bra, for mennesker som nødvendigvis ikke gleder seg like mye til jul. Mennesker som vi har lett for å glemme, der vi løper mellom handlegater, på vei fra det ene julebordet til det andre, forteller markeds- og kommunikasjonssjef Marianne Nygård-Hansen i Fursetgruppen. Teksten fortsetter under bildet.

Marianne Nygård-Hansen, Head of Marketing & Communication i Fursetgruppen.
Marianne Nygård-Hansen, Head of Marketing & Communication i Fursetgruppen.

På bordene i restaurantene til Fursetgruppen har det i tiden før jul vært bordkort som oppfordrer restaurantgjestene til å støtte Kirkens Bymisjons arbeid, gjennom å gi middager til mennesker i rus og gatemiljøene.

I fjor vant Fursetgruppen gull i HSMAI Eventprisenes kategori for beste PR-event:

HSMAI hedret eventbransjen

Silje Nergaard underholder

De ansatte på Tjuvholmen Sjømagasin brukte sin siste dag før jul i fjor til å arrangere julebord for mennesker i rus- og gatemiljøene, og håper å gjenta suksessen når de igjen inviterer på julebord i kveld.

– Hele året er et eneste langt julebord for de fleste av oss. Det koster så lite å ofre vårt eget julebord, og heller gi det til dem som virkelig fortjener det, mener Emma Hesselroth, daglig leder ved Tjuvholmen Sjømagasin.

På julebordet vil det bli servert en treretters meny, med spesialtilpasset juicemeny, til årets siste åpningsdag. Silje Nergaard vil synge for gjestene.

– Det er så utrolig flott gjort at Silje Nergaard vil komme og spre glede, med sin vakre musikk. At hun stiller opp, betyr veldig mye for oss, men så uendelig mye mer for gjestene til Kirkens Bymisjon, sier Nygård-Hansen.

– Gjester som vanligvis ikke får oppleve et julebord

Det er rundt 150 av Kirkens Bymisjons gjester fra rus- og gatemiljøene som skal få oppleve julebordet på Tjuvholmen. Kari Gran er virksomhetsleder på Møtestedet, og hun er glad for at julebordet er et tilbud til hennes gjester, også i år.

– I førjulstida er det vanlig å gå på julebord. Det settes stor pris på, også av våre gjester, som ikke vanligvis får oppleve et julebord på restaurant, sier hun.

Toppfoto: Emma Hesselroth, daglig leder på Tjuvholmen Sjømagasin, sammen med noen av kokkene. Foto fra Fursetgruppen.

På topp på TripAdvisor i to år: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

$
0
0

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har ligget helt øverst på listen over de beste hotellene i hovedstaden på TripAdvisor i to år, skriver Thon Hotels i en pressemelding.

– At Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har ligget som nummer én på TripAdvisor i to år på rad, er helt fantastisk! Vi kan nå feire toårsjubileum som Oslos mest populære hotell blant norske og internasjonale gjester, da TripAdvisor-rangeringen baseres på gjestenes egne vurderinger av hoteller de har bodd på. Det er veldig gøy at vi har klart å holde topplasseringen så lenge, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo ligger foran både Hotel Continental og The Thief, som ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass i Oslo hos TripAdvisor.

Skryter av design, mat og service

Majoriteten av de over 900 anmeldelsene på TripAdvisor er klassifisert i den øverste vurderingskategorien, «Excellent». Thon Hotel Rosenkrantz Oslo ligger også som nummer én på topplisten over hotellene som gir best service i hele Norge på TripAdvisor.

– Jeg er utrolig stolt av alle medarbeiderne som hver dag sørger for at gjestene våre får det beste oppholdet de kan ha i Oslo, som gjest på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo. Alle bidrar hver dag til at vi holder standarden og servicen på et høyt nivå, og det en sann glede å ønske faste og nye gjester velkommen til å bo hos oss, sier hotelldirektør for Thon Hotel Rosenkrantz Oslo, Lars Petter Mathisen.

I hotellanmeldelsene på TripAdvisor.com fremheves blant annet hotellfrokosten, designen, beliggenheten og servicen på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo – her ved et utvalg tilbakemeldinger:

Det beste hotellet vi har bodd på i Oslo. Sentral beliggenhet og fantastisk service.

Et av Oslos beste hoteller å bo på.

Frokostbuffeten var fantastisk og at man fikk gratis kveldsmat er kjempebra ettersom det er dyrt å spise ute i Norge.

Utvalget på frokosten hver dag var fantastisk – det beste jeg har sett i Europa, og de ansatte var service-fokuserte og vennlige.

Store, moderne rom.

Frokosten, som er inkludert i prisen, er helt sensasjonell – sannsynligvis den beste jeg har spist.

Prisbelønnet hotell og restaurant

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har vunnet flere priser de siste årene, blant annet andreplassen i Twinings-konkurransen om å servere Norges beste hotellfrokost. Thon Hotel Rosenkrantz Oslo kom også på førsteplass over gjesters favoritthoteller i Norge, basert på 60.000 hotellvurderinger av kundene til reisebyrået Berg-Hansen.

Restauranten, Brasserie Paleo, er anbefalt av Guide Michelin, og i 2016 ble de nevnt som eneste hotellrestaurant i skandinaviske White Guide Nordic.

– Bare rundt fire prosent av dem som spiser på Brasserie Paleo bor på hotellet, så restauranten har virkelig blitt en lokal favoritt blant Oslo-folk, forteller Mathisen.

Thon-hoteller på TripAdvisor-toppen

Hotellet legger vekt på små detaljer, som for eksempel at gjester får en gratis proteinbar etter at de har trent. Det serveres også gratis kveldsmat, noe mange setter stor pris på. For et knippe stamkunder tilbys også egen oppbevaring av toalettmapper.

– Vi jobber hardt for å gi gjestene våre det lille ekstra, og vi er opptatt av å være mentalt til stede servicemessig. Dette er noe som er veldig viktig for oss, og som gjestene våre liker, sier Lars Petter Mathisen.

I januar 2017 ligger også Thon Hotel Stavanger på førsteplassen på TripAdvisor i Stavanger, og i Bergen er det Thon Hotel Rosenkrantz Bergen som ligger som nummer én.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo åpnet dørene i 2014, etter en omfattende oppussing. Hotellet har i dag 151 rom og suiter, treningssenter og en egen lounge i toppetasjen, for hotellets gjester. Designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga, har i samarbeid med interiørarkitekt Trond Ramsøskar, stått bak oppussingen.

Foto: Thon Hotel Rosenkrantz’ hotelldirektør Lars Petter Mathisen, Olav Thon og konsernsjef Morten Thorvaldsen. Fotograf: Oliver Orskaug.

Tyskerne liker smaken av Norge

$
0
0

Norges rykte som matdestinasjon er ikke så overdrevet som noen vil ha det til. At en del turister er en smule skeptisk før de kommer hit, er fortsatt sant, men stadig flere er positive til det de får servert av norsk lokalmat og drikke, når de først kommer hit, ifølge en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Innovasjon Norges turistundersøkelse gjennomføres årlig, i samarbeid med Statistisk Sentralbyrå. I flere år har denne vist at turister som kommer til Norge, blir gledelig overrasket over det de får servert av lokalmat og lokal drikke.

– Særlig gjelder dette tyske turister. Etter norgesferien mener hele 86 prosent av tyskerne at Norge er et egnet sted for gode matopplevelser og lokale spesialiteter. Når vi har spurt potensielle norgesturister i Tyskland, som ennå ikke har vært her på ferie, mener 73 prosent det samme. I 2013 trodde 66 prosent at Norge var et sted for gode matopplevelser. Det betyr at omdømmet blir stadig bedre, og at markedsføringen av norsk lokalmat og drikke fungerer i Tyskland, sier Audun Pettersen, leder for bærekraftig reiseliv og mat i Innovasjon Norge.

Ikke bare tomprat

Tall fra Turistundersøkelsen viser også at det ikke bare er et ønske blant turistene å teste lokalmat og drikke, når de er i Norge, de gjør det faktisk også. Hele 48 prosent av våre internasjonale gjester spiste lokal mat og drakk lokal drikke mens de var på ferie i Norge i 2015. De som har svart positivt på dette, har også et 50 prosent høyere døgnforbruk.

– Regionen som scorer best på dette med lokalmat og -drikke i Norge, er Trøndelag. De ligger et hestehode foran resten av landet på våre målinger. Der har de vært dyktige på å jobbe strategisk over lang tid, de har et eget matmanifest som er undertegnet av alt fra barnehage og skole, via hotell, restauranter og slakteri, til offentlige aktører, Ski-VM 2021 og Rema 1000 Trøndelag. Ved å signere, sier aktørene at de vil bidra til å fremme de trønderske råvarenes og matproduktenes mangfold, smak og særpreg, fra hav til høyfjell. Mange burde lære av det de har fått til i Trøndelag, sier Pettersen.

Et ettertraktet utstillingsvindu

Innovasjon Norge har en rekke tjenester, som finansiering, kompetanse, design- og markedsrådgiving, og samarbeid i de matfaglige kompetansenavene. Matmerks markedstjenester er også viktige for å lykkes med å øke omsetningen av lokalmat, både gjennom dagligvarehandelen og i andre kanaler.

I tillegg er omdømmeprosjekter, som Internationale Grüne Woche (IGW), også blitt svært viktige for norske landbruksprodukter og reiseliv.

– Å delta på IGW er blitt ettertraktet blant norske bedrifter som arbeider i skjæringspunktet mellom mat, opplevelser og reiseliv. For regionene og bedriftene som inviteres med til Berlin, er dette et prosjekt som gir mye positiv oppmerksomhet og gode muligheter for utvikling og nettverk, sier Pettersen.

Norge på IGW for 30. gang

Denne uken åpner den norske paviljongen på Internationale Grüne Woche (IGW) for 30. gang. Selve messen er blitt arrangert 82 ganger, og er blitt en populær møteplass for tyskere, særlig berlinere, som ønsker å oppleve mat og drikke fra hele verden, på et messeområde. I år deltar 77 utstillere fra Norge. Regionene som er plukket ut til å delta i 2017, er Sørlandet, Fjord Norge og Osloregionen.

Norges deltagelse på IGW har utviklet seg til å bli ett av to store nasjonale omdømmeprosjekter for mat og landbruk. Nasjonalt har vi Matstreif, som hvert år arrangeres i september, internasjonalt er det IGW som er det viktigste. Landbruks- og matdepartementet eier prosjektet, og Innovasjon Norge er prosjektledere.

Foto: Servering på Hindsæter Hotell, Sjodalen. Fotograf: Tina Stafrèn/Visitnorway.com.

Viewing all 100 articles
Browse latest View live